REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/0lJCVUl_kZx9CRNYCDmk/d1f53b3a0dead77d4a84df76a8503c.jpeg)
Źródło: FB: Najlepsze przepisy na ciasta, obiady i sałatki
Biała kiełbasa pieczona w piwie
Przepis na tradycyjną polską białą kiełbasę, pieczoną do złotego koloru i pełną aromatu dzięki gotowaniu w piwie. To doskonałe danie na rodzinny obiad lub większe spotkania.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg biała kiełbasa
- 500 ml Jasne piwo
- 2 Sztuka cebuli
- 2 zęby czosnku
- 1 Łyżka oleju
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Posiekaj cebulę.
2. Krok
Rozgrzej olej na patelni, dodaj kiełbasę i smaż do czasu aż się zarumieni. Następnie dodaj czosnek i cebulę, smaż do czasu aż cebula stanie się szklista.
3. Krok
Przełóż kiełbasę do naczynia żaroodpornego, zalej piwem i piecz w piekarniku przez około 45 minut. Pod koniec pieczenia możesz podwyższyć temperaturę, aby kiełbasa nabrała ładnego złotego koloru.