REKLAMA

Źródło: FB: Najlepsze przepisy na ciasta, obiady i sałatki

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Przepis na tradycyjną polską białą kiełbasę, pieczoną do złotego koloru i pełną aromatu dzięki gotowaniu w piwie. To doskonałe danie na rodzinny obiad lub większe spotkania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg biała kiełbasa Dodano do
  • 500 ml Jasne piwo Dodano do
  • 2 Sztuka cebuli Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 1 Łyżka oleju Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Posiekaj cebulę.

2. Krok

Rozgrzej olej na patelni, dodaj kiełbasę i smaż do czasu aż się zarumieni. Następnie dodaj czosnek i cebulę, smaż do czasu aż cebula stanie się szklista.

3. Krok

Przełóż kiełbasę do naczynia żaroodpornego, zalej piwem i piecz w piekarniku przez około 45 minut. Pod koniec pieczenia możesz podwyższyć temperaturę, aby kiełbasa nabrała ładnego złotego koloru.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy