:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/h9_9uC6bMISHk_QvzN8D/b8357f4ac8775e85294334e2002032.jpeg)
Bezglutenowy ciasto z truskawkami
Masz truskawki w domu? Przygotuj z nich to ciasto. Bez glutenu, bez laktozy, tylko z super składników.
Składniki
Korpus
- 3 szt. jajko
- 3 łyżka stołowa Mąka kokosowa
- 3 łyżka stołowa kakao
- 2 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżka stołowa masło migdałowe
- 1 łyżka stołowa olej kokosowy
- 2 łyżka stołowa Kaktusowy syrop
- 5 łyżka stołowa woda
Warstwa truskawkowa
- 3 kubek Truskawka
- 11⁄2 Pakiet budyń truskawkowy w proszku
- 2 łyżka stołowa miód lub słodzik
- 5 łyżka stołowa woda
- budyń waniliowy
Najnowsze ulotki
Procedura
Ubijemy białka na sztywną pianę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/h9_9uC6bMISHk_QvzN8D/d6bec12ca6181fe4be5376f1f6293c.jpeg)
Żółtka wymieszaj z olejem, masłem migdałowym, syropem daktylowym i wodą.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/h9_9uC6bMISHk_QvzN8D/6e642e345ccb7b8bc04a990551ef39.jpeg)
Następnie dodajemy mąkę kokosową, kakao i proszek do pieczenia. Na końcu mieszamy z białkami ubitymi na sztywno.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/h9_9uC6bMISHk_QvzN8D/72bc3cfb473c2f79edc62b3d5285b4.jpeg)
Często dajemy do okrągłej formy (średnica 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia.
Puddingowy proszek mieszamy w wodzie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/h9_9uC6bMISHk_QvzN8D/b9301c71880ec0112afeacc44f5110.jpeg)
Truskawki z słodzikiem miksujemy blenderem ręcznym. Wszystko razem mieszamy i gotujemy do zgęstnienia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/h9_9uC6bMISHk_QvzN8D/1ce74bd48499afbeb17c79322ab871.jpeg)
Pozwólmy jej trochę ostygnąć.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/h9_9uC6bMISHk_QvzN8D/7c43d418a495199cfefdd128ca7228.jpeg)
Masę nałożyć na upieczony spód i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/h9_9uC6bMISHk_QvzN8D/c69729410c68d39adffe1dc6170fa9.jpeg)
Dekorujemy i podajemy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/h9_9uC6bMISHk_QvzN8D/248197a196555e1bb9c2c060a6dd84.jpeg)