REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hGkf_Hq9B3YXSKGZL4oY/ac472c6d0816a714a5018b09901f47.jpeg)
Źródło: Pixabay: Mondgesicht
Bataty na patelni
Zdrowa i smaczna alternatywa dla klasycznych ziemniaków. Bataty są pełne witamin i błonnika.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 szt Słodkie ziemniaki
- 2 łyżeczka oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól morska
- 1 łyżeczka Czarny pieprz
- 1 łyżeczka Tarty czosnek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Oczyśćcie bataty, obierzcie i pokrójcie na równe kawałki.
2. Krok
Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
3. Krok
Dodaj bataty na patelnię i smaż je, aż będą miękkie i złociste, około 15 minut.
4. Krok
Spróbuj z morską solą, czarnym pieprzem i czosnkiem.
5. Krok
Poczekaj jeszcze 5 minut, aż czosnek zmieni kolor.
6. Krok
Podaj gorąco.