REKLAMA

Źródło: King_Louie from Getty Images Signature

Bagietka czosnkowa

Soczysta bagietka czosnkowa z chrupiącą skórką i aksamitnym czosnkowym nadzieniem. Idealna jako przekąska na grillu, imprezie lub do kolacji z ulubioną zupą.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto

  • 1 sztuka bagietka Dodano do

Nadzienie czosnkowe

  • 100 g masło Dodano do
  • 4 zęby czosnek Dodano do
  • 2 łyżeczki suszony oregano Dodano do
  • 12 Szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Przygotuj bagietkę. Pokrój bagietkę na skos, nie przecinając jej całkowicie. Składać ma się jak harmonijka. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

2. Krok

Przygotuj masło czosnkowe. Rozpuść masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i sól. Wymieszaj.

3. Krok

Napełnij bagietkę. Przy pomocy pędzelka kuchennego napełnij każdą 'kieszeń' bagietki mieszanką masła czosnkowego.

4. Krok

Pieczenie. Owijamy bagietkę folią aluminiową i pieczemy 15 minut. Następnie odkrywamy i pieczemy kolejne 5-10 minut, aż bagietka będzie miała złocistą skórkę.

5. Krok

Podawanie. Podawaj ciepłą, zaraz po upieczeniu. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy