REKLAMA

Źródło: Pixabay

Antrykot z Kurczaka

Antrykot z kurczaka to smakowity i soczysty kawałek mięsa, który zadowoli każdego miłośnika kurczaka. Jest to doskonały sposób na urozmaicenie codziennego menu. Jest łatwo dostępny i niezwykle łatwy do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 piersi z kurczaka Dodano do
  • 4 gałązki świeżego rozmarynu Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • sól morska Dodano do
  • świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.

2. Krok

Piersi z kurczaka umyj, osusz i natrzyj solą oraz pieprzem.

3. Krok

Na średnio rozgrzanej patelni rozgrzej oliwę. Dodaj kurczaka i smaż z obu stron na złoty kolor. Pamiętaj, aby nie smażyć go za długo żeby się nie wysuszył.

4. Krok

W międzyczasie czosnek rozgnieć i wymieszaj z rozmarynem.

5. Krok

Usmażone piersi z kurczaka naciśnij rozgniecionym czosnkiem i ułóż na nich gałązki rozmarynu.

6. Krok

Włóż kurczaka do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 20-30 minut.

7. Krok

Po upływie czasu wyjmij kurczaka i podawaj go zaraz po upieczeniu. Możesz go podać z dowolnymi dodatkami, według twojego uznania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy