REKLAMA

Źródło: Pixabay

Antrykot z Kurczaka

Antrykot z kurczaka to smakowity i soczysty kawałek mięsa, który zadowoli każdego miłośnika kurczaka. Jest to doskonały sposób na urozmaicenie codziennego menu. Jest łatwo dostępny i niezwykle łatwy do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 piersi z kurczaka Dodano do
  • 4 gałązki świeżego rozmarynu Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • sól morska Dodano do
  • świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.

2. Krok

Piersi z kurczaka umyj, osusz i natrzyj solą oraz pieprzem.

3. Krok

Na średnio rozgrzanej patelni rozgrzej oliwę. Dodaj kurczaka i smaż z obu stron na złoty kolor. Pamiętaj, aby nie smażyć go za długo żeby się nie wysuszył.

4. Krok

W międzyczasie czosnek rozgnieć i wymieszaj z rozmarynem.

5. Krok

Usmażone piersi z kurczaka naciśnij rozgniecionym czosnkiem i ułóż na nich gałązki rozmarynu.

6. Krok

Włóż kurczaka do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 20-30 minut.

7. Krok

Po upływie czasu wyjmij kurczaka i podawaj go zaraz po upieczeniu. Możesz go podać z dowolnymi dodatkami, według twojego uznania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy