Źródło: Pixabay
Antrykot z Kurczaka
Antrykot z kurczaka to smakowity i soczysty kawałek mięsa, który zadowoli każdego miłośnika kurczaka. Jest to doskonały sposób na urozmaicenie codziennego menu. Jest łatwo dostępny i niezwykle łatwy do przygotowania.
Składniki
- 4 piersi z kurczaka
- 4 gałązki świeżego rozmarynu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól morska
- świeżo zmielony czarny pieprz
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
Piersi z kurczaka umyj, osusz i natrzyj solą oraz pieprzem.
Na średnio rozgrzanej patelni rozgrzej oliwę. Dodaj kurczaka i smaż z obu stron na złoty kolor. Pamiętaj, aby nie smażyć go za długo żeby się nie wysuszył.
W międzyczasie czosnek rozgnieć i wymieszaj z rozmarynem.
Usmażone piersi z kurczaka naciśnij rozgniecionym czosnkiem i ułóż na nich gałązki rozmarynu.
Włóż kurczaka do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 20-30 minut.
Po upływie czasu wyjmij kurczaka i podawaj go zaraz po upieczeniu. Możesz go podać z dowolnymi dodatkami, według twojego uznania.