REKLAMA
Źródło: Tuned_In from Getty Images
Zupa z ziemniaków i fasoli ze skwarkami
Ta sycąca zupa z ziemniaków i fasoli ze skwarkami jest doskonała na zimowe dni lub jako wygodne jedzenie po długim dniu. Wyjątkowy smak nadaje jej skwarki, a dzięki ziemniakom i fasoli szybko zaspokoisz głód.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 300 g bekon
- 3 kawałek ziemniaki
- 400 g Konservowana fasola
- 1 kawałek The Onion
- 2 kawałek czosnek
- 1 l woda
- 2 łyżki sól
- 1 Łyżka pieprz czarny mielony
- liść laurowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Pokrój boczek na małe kawałki i usmaż na patelni do chrupkości.
2. Krok
Do patelni dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek, a następnie podsmaż je z usmażonym boczkiem.
3. Krok
Pokrój ziemniaki na małe kawałki i dodaj do patelni.
4. Krok
Następnie dodaj wodę, fasolę konserwowaną, liść laurowy, sól i pieprz.
5. Krok
Wszystko dobrze wymieszaj, a następnie gotuj na średnim ogniu przez około 20 minut, lub do momentu aż ziemniaki będą miękkie.
6. Krok
Podawaj gotową zupę na ciepło.