REKLAMA

Źródło: irynamelnykphotos from Canva

Zupa z pieczonej dyni hokkaido

Przepis na zupę z pieczonej dyni hokkaido, która jest jedną z typowych jesiennych zup.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg dynia Hokkaido Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 l Bulion warzywny Dodano do
  • 200 ml Bita śmietana Dodano do
  • 2 łyżki Masło Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • Papryka mielona Dodano do
  • Szczypta gałki muszkatołowej Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Oczyść dynię i pokrój na mniejsze kawałki.

2. Krok

Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Roztopić masło w rondlu i podsmażyć cebulę i czosnek.

3. Krok

Umieścić dynię w piekarniku rozgrzanym do 180°C i piec przez około 45 minut. T

4. Krok

Gdy dynia będzie miękka, dodaj ją do pieczonych warzyw, zalej bulionem i gotuj na wolnym ogniu.

5. Krok

Następnie zmiksuj zupę na gładką masę i dodaj bitą śmietanę.

6. Krok

Dopraw solą i pieprzem do smaku, a na koniec dodaj szczyptę gałki muszkatołowej.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy