REKLAMA
Źródło: lily_rochha from Getty Images
Zupa z ciecierzycy z warzywami
Przepis na zupę z ciecierzycy z warzywami, która jest bardzo zdrowa.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g ciecierzyca
- 2 kawałek marchewki
- 1 kawałek Narzędzia
- 1 kawałek Pietruszka
- 3 goździki czosnek
- 2 l woda
- 1 kawałek Kostka wołowego bulionu
- pory
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Cieciorkę namaczasz przez noc. Następnego dnia ją spłukujesz i zostawiasz do odsączania.
2. Krok
Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj drobno pokrojoną marchewkę, seler i pietruszkę. Po chwili dodaj również czosnek.
3. Krok
Dodaj warzywa i ciecierzycę do garnka z wodą, w którym już rozpuszczono kostkę bulionu. Gotuj zupę przez około 30 minut.
4. Krok
Smak zupy dostosowujesz do własnych upodobań i podajesz.