REKLAMA

Źródło: arina7 from Getty Images

Zupa szpinakowa z jajkiem

Zupa szpinakowa z jajkiem to świetny wybór na szybkie i zdrowe danie. Zupa ta jest doskonałym źródłem żelaza i białka.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Młody szpinak Dodano do
  • 4 szt jajka Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 l Bulion Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Mąka Dodano do
  • 100 ml krem do gotowania Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • Masło do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj warzywa. Cebulę i czosnek oczyścić i drobno posiekać. Na patelni podsmażyć cebulę na maśle na złoty kolor i dodać czosnek.

2. Krok

Na tej samej patelni podsmaż szpinak, który wcześniej opłukałeś i pozostawiłeś do odsączenia.

3. Krok

Następnie dodaj mąkę, aby nieco zagęścić zupę. W tym samym czasie dodać bulion i doprawić solą i pieprzem.

4. Krok

Gotuj zupę na wolnym ogniu przez około 15 minut, a następnie wlej śmietanę.

5. Krok

Gotuj zupę szpinakową jeszcze przez około 5 minut i ugotuj jajka na twardo.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy