REKLAMA
Źródło: arina7 from Getty Images
Zupa szpinakowa z jajkiem
Zupa szpinakowa z jajkiem to świetny wybór na szybkie i zdrowe danie. Zupa ta jest doskonałym źródłem żelaza i białka.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Młody szpinak
- 4 szt jajka
- 1 szt The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 1 l Bulion
- 2 łyżka stołowa Mąka
- 100 ml krem do gotowania
- sól, pieprz
- Masło do pieczenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Najpierw przygotuj warzywa. Cebulę i czosnek oczyścić i drobno posiekać. Na patelni podsmażyć cebulę na maśle na złoty kolor i dodać czosnek.
2. Krok
Na tej samej patelni podsmaż szpinak, który wcześniej opłukałeś i pozostawiłeś do odsączenia.
3. Krok
Następnie dodaj mąkę, aby nieco zagęścić zupę. W tym samym czasie dodać bulion i doprawić solą i pieprzem.
4. Krok
Gotuj zupę na wolnym ogniu przez około 15 minut, a następnie wlej śmietanę.
5. Krok
Gotuj zupę szpinakową jeszcze przez około 5 minut i ugotuj jajka na twardo.