REKLAMA
Źródło: dulezidar from Getty Images
Zupa szparagowa z ziemniakami
Przepis na smaczną i prostą zupę szparagową z ziemniakami.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 500 g Szparagi
- 2 szt ziemniaki
- 1 szt The Onion
- 2 szt ząbek czosnku
Narzędzia
- 1 Łyżka oliwa z oliwek
- 1 filiżanka Rosół
- 1 szt Sól i mielony czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Przygotuj i pokrój wszystkie składniki. Szparagi oczyść i pokrój, ziemniaki obierz i pokrój na kawałki, cebulę i czosnek pokrój drobno.
2. Krok
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż cebula stanie się przezroczysta.
3. Krok
Dodaj ziemniaki i szparagi, wszystko wymieszaj, a potem podsmażaj przez kilka minut. Następnie dodaj rosół i dusz do momentu, kiedy będzie półmiękki.
4. Krok
Po ugotowaniu zupę zmiksuj blenderem do uzyskania gładkości. W razie potrzeby można dodać więcej bulionu lub wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta.
5. Krok
Podawaj na ciepło. Zupę udekoruj kilkoma gotowanymi szparagami i kawałkami ziemniaków na wierzchu. Smacznego!