REKLAMA

Źródło: IsabelPoulin from Canva

Zupa szparagowa z warzywami

Ta pyszna wiosenna zupa wykorzystuje zielone szparagi uzupełnione o dodatkowy wybór warzyw dla prostego, ale smacznego posiłku.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 500 g Zielony szparag Dodano do
  • 2 szt marchewki Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt ziemniaki Dodano do
  • 1 szt Szczypiorek Dodano do

Przyprawy

  • 2 łyżka stołowa Ekstra dziewiczy olej z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Oczyść i pokrój warzywa.

2. Krok

Na oliwie z oliwek zrumień posiekaną cebulę do złotego koloru.

3. Krok

Dodaj warzywa i smaż kilka minut.

4. Krok

Posyp sólą i przyprawą.

5. Krok

Zalej wodą i gotuj na średnim ogniu przez około 30 minut.

6. Krok

Zmiksuj zupę do gładkości i podawaj z pieczonym chlebem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy