REKLAMA
Źródło: IsabelPoulin from Canva
Zupa szparagowa z warzywami
Ta pyszna wiosenna zupa wykorzystuje zielone szparagi uzupełnione o dodatkowy wybór warzyw dla prostego, ale smacznego posiłku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 500 g Zielony szparag
- 2 szt marchewki
- 1 szt The Onion
- 2 szt ziemniaki
- 1 szt Szczypiorek
Przyprawy
- 2 łyżka stołowa Ekstra dziewiczy olej z oliwek
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka Czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Oczyść i pokrój warzywa.
2. Krok
Na oliwie z oliwek zrumień posiekaną cebulę do złotego koloru.
3. Krok
Dodaj warzywa i smaż kilka minut.
4. Krok
Posyp sólą i przyprawą.
5. Krok
Zalej wodą i gotuj na średnim ogniu przez około 30 minut.
6. Krok
Zmiksuj zupę do gładkości i podawaj z pieczonym chlebem.