REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/P0JokZzBPT9LaoRGXeFz/af994b398198296662eb931890f44d.jpeg)
Zupa serowa z grzankami
Zupa serowa z grzankami💫
REKLAMA
Składniki
porcje
30
Narzędzia
- 1 mniejszy The Onion
- 1 łyżka stołowa Masło Babcia levmilk
- 200 g Starty ser salami Tekov z Levmilk
- 150 g Ser w kielbasce Tekov wędzony levmilk
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka stołowa Mąka gładka stos
- 500 ml Rosół z warzyw
- 200 ml Bita śmietana
- sól
Do ozdoby
- grzanki
- tarty serek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Posiekaną cebulę podsmażamy na maśle razem z zgniecionym czosnkiem do momentu, aż stanie się szklista. Dodajemy mąkę do gotowego i mieszamy.
2. Krok
Zalejemy bulionem i gotujemy przez 2-3 minuty. Dodajemy ser topiony, a zaraz potem starty ser i mieszamy, aby sery ładnie się rozpuściły.
3. Krok
Następnie dodajemy śmietankę i pozwalamy jej się zagotować. Dodajemy sól według potrzeb.
4. Krok
Podajemy z grzankami i startym serem.