Źródło: nadianb from Canva
Zupa pomidorowa z całych pomidorów
Smaczna i prosta zupa przygotowana z całych pomidorów. Ten przepis jest idealny dla każdego, kto lubi zdrowe i domowe jedzenie.
Składniki
- 6 szt Dojrzałe pomidory
- 1 szt duża cebula
- 2 goździki Czosnek
- 1 l Warzywny rosół
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 2 łyżeczka cukier
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
- 2 łyżka stołowa świeża bazylia
Najnowsze ulotki
Procedura
Najpierw przygotuj wszystkie potrzebne składniki.
Pomidory umyj i pokrój na ćwiartki.
Obierz cebulę i czosnek, następnie pokrój je na drobno.
Na patelni rozgrzewa się oliwę z oliwek i dodaje się cebulę i czosnek. Smaż, aż cebula stanie się przezroczysta.
Dodaj pokrojone pomidory, sól, cukier i mielony czarny pieprz. Smaż pomidory, aż stają się miękkie i soczyste.
Przenieś pomidory do garnka z wywarem i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 10 minut.
Po ugotowaniu zupy, wyłącz ogień i dodaj świeżą bazylię.
Zblenduj smoothie do gładkiej konsystencji.
Znów doprowadź zupę do wrzenia i jeśli to konieczne, dopraw.
Podajcie ciepłe udekorowane bazylią.