REKLAMA
Źródło: Canva
Zupa jarzynowa
Bardzo zdrowa i sycąca zupa pełna warzyw.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 2 cebule
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 seler
- 4 ziemniaki
- 2 litry bulionu warzywnego
- 2 łyżki masło
- sól i pieprz do smaku
- świeża natka pietruszki do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Cebulę, marchewki, pietruszki i seler obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Krok
W garnku rozgrzej masło i podsmaż warzywa przez kilka minut.
3. Krok
Dodaj bulion warzywny, kaszę jaglaną i pęczak oraz dopraw solą i pieprzem.
4. Krok
Gotuj na średnim ogniu przez ok. 20-25 minut, aż warzywa i kasza będą miękkie.
5. Krok
Podawaj ozdobione natką pietruszki.