REKLAMA

Źródło: Canva

Zupa jarzynowa

Bardzo zdrowa i sycąca zupa pełna warzyw.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 cebule Dodano do
  • 4 marchewki Dodano do
  • 2 pietruszki Dodano do
  • 1 seler Dodano do
  • 4 ziemniaki Dodano do
  • 2 litry bulionu warzywnego Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • świeża natka pietruszki do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Cebulę, marchewki, pietruszki i seler obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

2. Krok

W garnku rozgrzej masło i podsmaż warzywa przez kilka minut.

3. Krok

Dodaj bulion warzywny, kaszę jaglaną i pęczak oraz dopraw solą i pieprzem.

4. Krok

Gotuj na średnim ogniu przez ok. 20-25 minut, aż warzywa i kasza będą miękkie.

5. Krok

Podawaj ozdobione natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy