REKLAMA
Zupa jarzynowa z grzybami
Przepis na prostą i stosunkowo szybką w przygotowaniu zupę warzywną ze świeżymi grzybami.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g świeże grzyby
- 1 kawałek The Onion
- 2 Kawałki marchew
- 1 kawałek cukinia
- 1 l Bulion warzywny
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- Sól i czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę na oliwie z oliwek na złoty kolor, dodać drobno posiekany czosnek.
2. Krok
Do cebuli i czosnku dodać umyte i pokrojone grzyby, wymieszać i dusić przez kilka minut pod przykryciem.
3. Krok
Dodaj pokrojoną marchewkę i cukinię do grzybów, zalej bulionem warzywnym i gotuj razem na średnim ogniu przez około 20 minut.
4. Krok
Dopraw zupę solą i czarnym pieprzem.
5. Krok
Zupa jarzynowa z grzybami jest gotowa i może być podawana ze świeżym pieczywem.