REKLAMA
Źródło: Anry01 from Getty Images
Zupa grzybowa z suszonych borowików
Przepis na zupę grzybową z suszonych borowików i warzyw.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 100 g grzyby suszone
- 1 szt The Onion
- 1 szt marchewki
- 2 szt ziemniaki
- 2 l woda
- 2 Łyżka olej
- 1⁄2 łyżeczka Sól
- 1⁄2 łyżeczka Czarny pieprz
- mielona czerwona papryka
- natka pietruszki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Grzyby moczymy w ciepłej wodzie i zostawiamy na około godzinę.
2. Krok
Cebulę i marchewkę drobno kroimy i smażymy na oleju do złotego koloru.
3. Krok
Obieramy ziemniaki i kroimy je na małe kawałki.
4. Krok
Przyniesiemy wodę do wrzenia i dodamy ziemniaki, smażoną cebulę i marchew.
5. Krok
Odsączamy grzyby (zalewamy zupę wodą) i dodajemy do zupy.
6. Krok
Gotujemy zupę około 30 minut.
7. Krok
Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą, pieprzem, czerwoną papryką i natką pietruszki.