REKLAMA

Źródło: zia_shusha from Getty Images

Zupa fasolowa z warzywami i wędzonym mięsem

Smaczna i sycąca zupa fasolowa z warzywami, uzupełniona smakiem wędzonego mięsa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Fasola Dodano do
  • 1 szt marchewki Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 1 szt Pietruszka Dodano do
  • 2 szt ziemniaki Dodano do
  • 200 g Wędzone mięso Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • 2 szt pomidory Dodano do
  • czosnek Dodano do
  • liść laurowy Dodano do
  • Nowe przyprawy Dodano do
  • olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Fasolę namoczyć w wodzie, najlepiej na noc. Odcedzić i ugotować w garnku z wodą, dodać olej, całą cebulę, czosnek, liść laurowy i ziele angielskie.

2. Krok

Gotuj fasolę przez około godzinę do miękkości.

3. Krok

W międzyczasie na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę, marchewkę, pietruszkę i pokrojone w kostkę ziemniaki.

4. Krok

Dodaj wędzone mięso pokrojone na kawałki.

5. Krok

Dodaj warzywa i kiełbasę do fasoli i gotuj przez kolejne 20 minut.

6. Krok

Następnie dodaj pokrojone pomidory i dopraw wszystko solą i pieprzem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy