REKLAMA
Źródło: zia_shusha from Getty Images
Zupa fasolowa z warzywami i wędzonym mięsem
Smaczna i sycąca zupa fasolowa z warzywami, uzupełniona smakiem wędzonego mięsa.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Fasola
- 1 szt marchewki
- 1 szt The Onion
- 1 szt Pietruszka
- 2 szt ziemniaki
- 200 g Wędzone mięso
- sól, pieprz
- 2 szt pomidory
- czosnek
- liść laurowy
- Nowe przyprawy
- olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Fasolę namoczyć w wodzie, najlepiej na noc. Odcedzić i ugotować w garnku z wodą, dodać olej, całą cebulę, czosnek, liść laurowy i ziele angielskie.
2. Krok
Gotuj fasolę przez około godzinę do miękkości.
3. Krok
W międzyczasie na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę, marchewkę, pietruszkę i pokrojone w kostkę ziemniaki.
4. Krok
Dodaj wędzone mięso pokrojone na kawałki.
5. Krok
Dodaj warzywa i kiełbasę do fasoli i gotuj przez kolejne 20 minut.
6. Krok
Następnie dodaj pokrojone pomidory i dopraw wszystko solą i pieprzem.