REKLAMA

Źródło: Pexels

Zupa cebulowa

Doskonałość francuskiej zupy cebulowej leży w jej prostocie. Musisz jej spróbować.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 6 średnich cebul Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 Łyżka cukier kryształ Dodano do
  • 2 kromki białego chleba Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.

Cebulę pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej masło i oliwę, dodaj cebulę i smaż przez około 5 minut, następnie dodaj cukier i pozwól cebuli karmelizować się przez 30 minut. Dodaj czosnek i podsmaż. Dodaj bulion i przyprawy. Gotuj przez około 5-10 minut. Gotową zupę podawaj z grzankami z pieczywa i serem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy