REKLAMA
Źródło: EzumeImages from Getty Images
Ziemniaki z kiszoną kapustą
Tradycyjne danie, które jest szczególnie popularne w miesiącach zimowych.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 500 g ziemniaki
- 500 g kapusta kiszona
- 2 szt kiełbasa
Przyprawy i olej
- 2 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka Czarny pieprz
- 2 łyżka stołowa olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Obierz ziemniaki i ugotuj je w solonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy je.
2. Krok
Kiszoną kapustę włóż do garnka, dodaj wodę i gotuj, dopóki nie jest miękka.
3. Krok
Pokrój kiełbasę na kółka i smaż na patelni z olejem, dopóki nie jest dobrze usmażona.
4. Krok
W garnku wymieszaj ziemniaki, kiszoną kapustę i kiełbasę. Dodaj sól i pieprz według smaku i dobrze wymieszaj.
5. Krok
Podawaj ciepłe. Smacznego!