REKLAMA

Źródło: EzumeImages from Getty Images

Ziemniaki z kiszoną kapustą

Tradycyjne danie, które jest szczególnie popularne w miesiącach zimowych.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 500 g ziemniaki Dodano do
  • 500 g kapusta kiszona Dodano do
  • 2 szt kiełbasa Dodano do

Przyprawy i olej

  • 2 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarny pieprz Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Obierz ziemniaki i ugotuj je w solonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy je.

2. Krok

Kiszoną kapustę włóż do garnka, dodaj wodę i gotuj, dopóki nie jest miękka.

3. Krok

Pokrój kiełbasę na kółka i smaż na patelni z olejem, dopóki nie jest dobrze usmażona.

4. Krok

W garnku wymieszaj ziemniaki, kiszoną kapustę i kiełbasę. Dodaj sól i pieprz według smaku i dobrze wymieszaj.

5. Krok

Podawaj ciepłe. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy