REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/XPMiIcPt3obzseIMDdID/0dbc1299cc57b099cd2ff32591768e.png)
Ziemniaki na grillu
Klasyczne letnie danie, idealne do grillowania. Ziemniaki na grillu są smacznym i zdrowym dodatkiem do mięsa czy ryb.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 8 szt ziemniak
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól morska
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Ziemniaki umyj pod bieżącą wodą i pozostaw na chwilę do wyschnięcia. Następnie pokrój je na pół.
2. Krok
Rozgrzewajcie grill. Ziemniaki smarujcie olejem oliwkowym i posypcie solą i przyprawami.
3. Krok
Połóż ziemniaki krojonej stroną na grillu. Grilluj je około 20-25 minut, aż będą złote i miękkie.
4. Krok
Przed podaniem pozwól ziemniakom trochę ostygnąć. Podawaj je samodzielnie lub jako dodatek do mięsa lub ryby. Smacznego!