REKLAMA
Źródło: FB - Domáce- Fajnové jedlá
Zielona fasolka szparagowa na kwaśno
Super szybka letnia zupa z zielonej fasolki szparagowej.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- Zielona fasola
- 2 ziemniak
- 2 liść laurowy
- pieprz czarny mielony
- krem do gotowania
- sok z cytryny
- 1 czosnek
- 1 łyżka stołowa mąka samozbrylająca
- sól
- olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Na oleju szybko podsmaż fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Krok
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki do prażonej fasoli i zalej wodą.
3. Krok
Dodaj liść laurowy, sól i pieprz. Gotuj, aż ziemniaki i fasola będą miękkie.
4. Krok
Gdy mamy już wszystko miękkie doprawiamy zupę. W miseczce roztrzepujemy mąkę ze śmietaną i zagęszczamy zupę. Gotujemy razem przez co najmniej 10 minut, dodajemy sok z cytryny do smaku.