REKLAMA
Zdrowe czekoladowe pączki
Pieczonki pączki, na których będziesz smakować. Co więcej, ukrywają buraki, które sprawiają, że są wilgotne i odżywcze, więc możesz dostać również porcję warzyw dla dzieci przyjemnym słodkością.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 160 g Puree z buraków
- 1 szt jajko
- 100 g Gładka mąka orkiszowa
- 20 g kakao
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 80 g Erytrytol w proszku lub inny słodzik
- Szczypta mielona wanilia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
Burakową puree mieszamy z jajkiem. Weź wszystkie suche składniki i wymieszaj je razem. Dodaj burakową puree z jajkiem i wymieszaj, aby ciasto było gładkie. Wlej ciasto do silikonowej formy na pączki czy jakąkolwiek inną formę. Resztę wykorzystałam na maślane ziemniaczki. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.