REKLAMA

Zapiekana cukinia z mozzarellą

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g Cukinia Dodano do
  • 70 g Gouda feta Dodano do
  • 70 g Cedrowy parmezan Dodano do
  • 125 g mozzarella Dodano do
  • 1 kwaśna śmietana Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • świeży Zioła Dodano do
  • sól Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
  • oregano Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Użyłem naczynia do pieczenia o rozmiarach 21x14cm

2. Krok

Smarujemy miskę oliwą z oliwek Priordei Slovakia.

3. Krok

Na dno kładziemy plasterki cukinii, a na nie plasterki mozzarelli.

4. Krok

Następnie przychodzi kolejna cukinia, możesz ją pokroić w plastry, paski lub nawet zetrzeć i odcisnąć.

5. Krok

Na to idzie warstwa edamu. W misce mieszamy jajko, przyprawy, zioła i śmietankę, a następnie wlewamy na edam.

6. Krok

Ostatnia warstwa to ser cheddar.

7. Krok

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na 180 stopni przez 45 minut lub w razie potrzeby do momentu złotego koloru. Wszystko zależy od grubości cukinii.

8. Krok

Zamiast cukinii można użyć dyni, batatów lub nawet ziemniaków.

9. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy