REKLAMA
Źródło: Richard Ernest Yap from Canva
Wołowina z grzybami
Przepis na wołowinę z grzybami, która nadaje się na świąteczny lub powszedni lunch i kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 700 gramy Wołowina
- 300 g hub
- 2 kawałek The Onion
- 500 ml Bulion wołowy
- 100 ml Białe wytrawne wino (opcjonalnie)
- 3 łyżki Oliwa z oliwek
- oregano
- sól
- Czarny mielony pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Pokrój mięso na kawałki i dopraw solą. Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i obsmażyć mięso z obu stron. Po zrumienieniu odstawić na bok.
2. Krok
Na tym samym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek.
3. Krok
Gdy cebula będzie szklista, dodaj posiekane świeże grzyby, posyp oregano, zalej bulionem i dodaj mięso z powrotem na patelnię.
4. Krok
Wymieszaj, dodaj przyprawy do smaku i duś pod przykryciem na małym ogniu, dodaj białe wino i duś przez chwilę.