REKLAMA

Źródło: Richard Ernest Yap from Canva

Wołowina z grzybami

Przepis na wołowinę z grzybami, która nadaje się na świąteczny lub powszedni lunch i kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 700 gramy Wołowina Dodano do
  • 300 g hub Dodano do
  • 2 kawałek The Onion Dodano do
  • 500 ml Bulion wołowy Dodano do
  • 100 ml Białe wytrawne wino (opcjonalnie) Dodano do
  • 3 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • oregano Dodano do
  • sól Dodano do
  • Czarny mielony pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Pokrój mięso na kawałki i dopraw solą. Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i obsmażyć mięso z obu stron. Po zrumienieniu odstawić na bok.

2. Krok

Na tym samym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek.

3. Krok

Gdy cebula będzie szklista, dodaj posiekane świeże grzyby, posyp oregano, zalej bulionem i dodaj mięso z powrotem na patelnię.

4. Krok

Wymieszaj, dodaj przyprawy do smaku i duś pod przykryciem na małym ogniu, dodaj białe wino i duś przez chwilę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy