REKLAMA

Źródło: Richard Ernest Yap from Canva

Wołowina z grzybami

Przepis na wołowinę z grzybami, która nadaje się na świąteczny lub powszedni lunch i kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 700 gramy Wołowina Dodano do
  • 300 g hub Dodano do
  • 2 kawałek The Onion Dodano do
  • 500 ml Bulion wołowy Dodano do
  • 100 ml Białe wytrawne wino (opcjonalnie) Dodano do
  • 3 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • oregano Dodano do
  • sól Dodano do
  • Czarny mielony pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Pokrój mięso na kawałki i dopraw solą. Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i obsmażyć mięso z obu stron. Po zrumienieniu odstawić na bok.

2. Krok

Na tym samym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek.

3. Krok

Gdy cebula będzie szklista, dodaj posiekane świeże grzyby, posyp oregano, zalej bulionem i dodaj mięso z powrotem na patelnię.

4. Krok

Wymieszaj, dodaj przyprawy do smaku i duś pod przykryciem na małym ogniu, dodaj białe wino i duś przez chwilę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy