REKLAMA

Źródło: Jakub Kapusnak from Foodiesfeed

Wołowina w sosie pomidorowym

Tradycyjna wołowina przygotowana w smacznym i aksamitnym sosie pomidorowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 800 g wołowina Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki czosnek Dodano do
  • 800 g Pomidory w puszce Dodano do
  • 1 szt rosół Dodano do
  • 1 łyżeczka mielona papryka Dodano do
  • 1 szt liść laurowy Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarny mielony pieprz Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Na patelni rozgrzej olej i dodaj wołowinę. Obsmaż ją na brązowo po każdej stronie. Mięso potem wyjmij i odłóż na bok.

2. Krok

Na tej samej patelni podsmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek, aż zmienią kolor na złoty.

3. Krok

Dodaj do patelni pomidory z puszki wraz z sokiem. Dodaj bulion, mieloną paprykę, liść laurowy, sól i pieprz. Wymieszaj i pozostaw na chwilę, aby się gotowało.

4. Krok

Mięso wróć do patelni i wymieszaj go z sosem. Przykryj i gotuj na średnim ogniu około godziny, aż mięso będzie całkowicie miękkie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy