REKLAMA
Źródło: Jakub Kapusnak from Foodiesfeed
Wołowina w sosie pomidorowym
Tradycyjna wołowina przygotowana w smacznym i aksamitnym sosie pomidorowym.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 800 g wołowina
- 1 szt The Onion
- 2 goździki czosnek
- 800 g Pomidory w puszce
- 1 szt rosół
- 1 łyżeczka mielona papryka
- 1 szt liść laurowy
- 1 łyżeczka Czarny mielony pieprz
- 1 łyżeczka sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Na patelni rozgrzej olej i dodaj wołowinę. Obsmaż ją na brązowo po każdej stronie. Mięso potem wyjmij i odłóż na bok.
2. Krok
Na tej samej patelni podsmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek, aż zmienią kolor na złoty.
3. Krok
Dodaj do patelni pomidory z puszki wraz z sokiem. Dodaj bulion, mieloną paprykę, liść laurowy, sól i pieprz. Wymieszaj i pozostaw na chwilę, aby się gotowało.
4. Krok
Mięso wróć do patelni i wymieszaj go z sosem. Przykryj i gotuj na średnim ogniu około godziny, aż mięso będzie całkowicie miękkie.