REKLAMA
Źródło: Pixabay
Wołowina na grillu
Przepis na pyszną wołowinę z grilla.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 800 gramy Wołowina
- 2 gałązki rozmarýn
- 4 łyżki Oliwa z oliwek
- 1 kawałek cytryna
- Sól i czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Posolić i popieprzyć mięso, a następnie zamarynować je wieczorem. Do marynaty użyj zmiażdżonego czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu i soku z cytryny. Pozostawić w lodówce na noc.
2. Krok
Wyjąć mięso z marynaty i pozostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 20 minut.
3. Krok
Rozgrzej grill do średniego ciepła. Grillować mięso przez około 4-5 minut z każdej strony.
4. Krok
Gotowe mięso odstawić na 5 minut, a następnie podawać z warzywami lub innymi dodatkami do smaku.