REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oaUXXwJjnStbt65YSKsO/fcd8d0c7c1598170444e19fc2ae756.jpeg)
Włoskie makaron z pomidorami i oliwkami
Szybki letni lunch lub kolacja. Nic nie może pójść źle z makaronem.
REKLAMA
Składniki
porcje
3
- 250 g makaron
- 1 szt The Onion
- 3 szt Ząbek czosnku
- 6 szt świeże pomidory cherry
- Garść oliwki zielone
- Garść świeże natka pietruszki
- Garść Ser Grana padano
- oliwa z oliwek
- 1 Łyżka cukier
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Cebulę i czosnek drobno kroimy i smażymy na patelni z oliwą z oliwek. Po chwili dodajemy pokrojone pomidory, oliwki i cukier. Solimy, przyprawiamy i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oaUXXwJjnStbt65YSKsO/8261349bccbd95fe1f02d6448fa79b.jpeg)
2. Krok
W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcjami. Odejmujemy mniej więcej jedną chochelę wody, odcedzamy gotowy makaron i dodajemy do sosu. Delikatnie mieszamy, możemy podlać odcedzoną wodą, pozwalamy zagotować a na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podczas serwowania posypujemy makaron startym serem. Smacznego. 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oaUXXwJjnStbt65YSKsO/8df6a596d1c8238bbb1563201e449b.jpeg)