REKLAMA

Wieprzowy perkelt

Nasz ulubiony wieprzowy perkelt

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 750 g wieprzowina Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 1 łyżka stołowa smalec Dodano do
  • Pieczona wieprzowina Dodano do
  • 2 ząbek czosnku Dodano do
  • papryka mielona - słodka Dodano do
  • Sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • kminek Dodano do
  • Papryka Dodano do
  • pomidory koktajlowe Dodano do
  • 1 ziemniak Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle do momentu aż stanie się szklista. Następnie dodajemy umyte mięso pokrojone w kostkę i smażymy razem z cebulą, aby 'się zaciągnęło'.

2. Krok

Dodamy pokrojony czosnek, czerwoną słodką paprykę, pieczonego wieprza, kminek i polewamy odrobiną wody.

3. Krok

Mięso pięknie pachnie, gdy dodasz do niego pomidora i papryki. Wystarczy 1-2 cherry pomidory i około 1/3 papryki. Kiedy pomidory się rozgotują, usuwam skórkę pomidorową, ale jeśli ci to nie przeszkadza, zostaw ją tam.

4. Krok

Sól dodaję dopiero gdy masło jest na pół ugotowane, a gotowy perkelt gęstnęje startym ziemniakiem. Smakuje fantastycznie z dowolnym dodatkiem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy