REKLAMA
Źródło: maxsol7 from Getty Images
Wieprzowina z warzywami
Przepis na pyszną duszoną wieprzowinę z warzywami, odpowiednią na niedzielny stół.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g wieprzowiny
- 2 szt cukinie
- 1 szt Duża cebula
- 2 szt papryka
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- czosnek
- Sezam
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Na początek oczyść i pokrój wieprzowinę w kostkę. Następnie dopraw mięso solą i pieprzem i pozwól mu odpocząć.
2. Krok
Cebulę i czosnek oczyścić, posiekać i podsmażyć na patelni z olejem.
3. Krok
Gdy cebula będzie złocistożółta, dodaj mięso i smaż wszystko razem.
4. Krok
W międzyczasie możemy pokroić cukinię i paprykę na kawałki. Lubię, gdy moje warzywa są większe, więc kroję je w większą kostkę.
5. Krok
Gdy mięso ładnie się zrumieni, dodać pokrojone warzywa i smażyć wszystko razem do miękkości. W razie potrzeby podlać wodą.
6. Krok
Na koniec posyp wieprzowinę sezamem i podawaj.