REKLAMA

Źródło: maxsol7 from Getty Images

Wieprzowina z warzywami

Przepis na pyszną duszoną wieprzowinę z warzywami, odpowiednią na niedzielny stół.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wieprzowiny Dodano do
  • 2 szt cukinie Dodano do
  • 1 szt Duża cebula Dodano do
  • 2 szt papryka Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • czosnek Dodano do
  • Sezam Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Na początek oczyść i pokrój wieprzowinę w kostkę. Następnie dopraw mięso solą i pieprzem i pozwól mu odpocząć.

2. Krok

Cebulę i czosnek oczyścić, posiekać i podsmażyć na patelni z olejem.

3. Krok

Gdy cebula będzie złocistożółta, dodaj mięso i smaż wszystko razem.

4. Krok

W międzyczasie możemy pokroić cukinię i paprykę na kawałki. Lubię, gdy moje warzywa są większe, więc kroję je w większą kostkę.

5. Krok

Gdy mięso ładnie się zrumieni, dodać pokrojone warzywa i smażyć wszystko razem do miękkości. W razie potrzeby podlać wodą.

6. Krok

Na koniec posyp wieprzowinę sezamem i podawaj.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy