REKLAMA
Wieprzowina z sosem musztardowym
Przepis na wieprzowinę z sosem musztardowym, odpowiedni na obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 800 g wieprzowiny
- 2 Musztarda
- 3 Olej roślinny
- 2 The Onion
- 2 Czosnek
- 200 Krem do gotowania
- Sól i mielony czarny pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Posolić, popieprzyć i natrzeć każdy kawałek musztardą. Odstawić na około 30 minut.
2. Krok
Rozgrzać olej na patelni i smażyć mięso z obu stron na złoty kolor.
3. Krok
Drobno posiekaj cebulę i dodaj na patelnię z mięsem. Dodać zmiażdżony czosnek. Smażyć wszystko razem, aż cebula będzie szklista.
4. Krok
Następnie zalać mięso wodą, dodać śmietanę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem przez około 20 minut.
5. Krok
Podawać z ulubionym dodatkiem, takim jak ryż lub tłuczone ziemniaki.