REKLAMA

Źródło: frederique wacquier from Getty Images

Wieprzowina sauté na pieczarkach

Przepis na wieprzowinę sauté na grzybach, który jest prosty w przygotowaniu i łatwy w obsłudze nawet dla początkujących w kuchni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wieprzowiny Dodano do
  • 250 g Grzyby Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 150 ml Krem do gotowania Dodano do
  • sól Dodano do
  • Papryki Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
  • olej Dodano do
  • Pietruszka do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Oczyść wieprzowinę i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodaj mięso, które wcześniej przyprawiłeś solą, papryką i pieprzem. Obsmaż z obu stron na średnim ogniu.

2. Krok

Następnie dodaj pokrojone grzyby do mięsa i smaż razem z mięsem. Jeśli uważasz, że może brakować soku, możesz dodać trochę wody.

3. Krok

Na koniec dodaj śmietanę do gotowania, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 5-10 minut.

4. Krok

Podawaj tę wieprzowinę sauté na pieczarkach posypanych natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1105 przepisy

Obiad

2153 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

464 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciasta

378 przepisy