REKLAMA
Źródło: frederique wacquier from Getty Images
Wieprzowina sauté na pieczarkach
Przepis na wieprzowinę sauté na grzybach, który jest prosty w przygotowaniu i łatwy w obsłudze nawet dla początkujących w kuchni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g wieprzowiny
- 250 g Grzyby
- 2 szt The Onion
- 3 goździki Czosnek
- 150 ml Krem do gotowania
- sól
- Papryki
- Czarny pieprz
- olej
- Pietruszka do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Oczyść wieprzowinę i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodaj mięso, które wcześniej przyprawiłeś solą, papryką i pieprzem. Obsmaż z obu stron na średnim ogniu.
2. Krok
Następnie dodaj pokrojone grzyby do mięsa i smaż razem z mięsem. Jeśli uważasz, że może brakować soku, możesz dodać trochę wody.
3. Krok
Na koniec dodaj śmietanę do gotowania, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 5-10 minut.
4. Krok
Podawaj tę wieprzowinę sauté na pieczarkach posypanych natką pietruszki.