REKLAMA

Źródło: frederique wacquier from Getty Images

Wieprzowina sauté na pieczarkach

Przepis na wieprzowinę sauté na grzybach, który jest prosty w przygotowaniu i łatwy w obsłudze nawet dla początkujących w kuchni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wieprzowiny Dodano do
  • 250 g Grzyby Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 150 ml Krem do gotowania Dodano do
  • sól Dodano do
  • Papryki Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
  • olej Dodano do
  • Pietruszka do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Oczyść wieprzowinę i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodaj mięso, które wcześniej przyprawiłeś solą, papryką i pieprzem. Obsmaż z obu stron na średnim ogniu.

2. Krok

Następnie dodaj pokrojone grzyby do mięsa i smaż razem z mięsem. Jeśli uważasz, że może brakować soku, możesz dodać trochę wody.

3. Krok

Na koniec dodaj śmietanę do gotowania, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 5-10 minut.

4. Krok

Podawaj tę wieprzowinę sauté na pieczarkach posypanych natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy