REKLAMA
Źródło: ildipapp from Canva
Wegański makaron z dynią
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Makaron
- 400 g spaghetti
Sos z dyni
- 1 Mała dynia
- 2 Łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 pęczek Świeży estragon
- 1 szczypta Sól
- 1 szczypta Mielony pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 220 °C
2. Krok
Obierz dynię, pokrój na kawałki i połóż na blachę do pieczenia. Polej 2 łyżkami oliwy z oliwek, następnie posól, popieprz i piecz około 20-25 minut
3. Krok
Ugotuj spaghetti w słonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu
4. Krok
Kiedy dynia już zmięknie, zmiksuj ją z olejem i estragonem
5. Krok
Odsącz makaron, a następnie polej go sosem z dyni.
6. Krok
Dobrze wymieszaj i już możesz podawać!