REKLAMA
Warzywa z piekarnika
Chrupiące pieczone buraki, marchew, czerwona cebula i ziemniaki
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 3 Burak
- 2 Duże marchewki
- 5 Ziemniak
- 1 Większa czerwona cebula
- 2 ząbki czosnek
- Przyprawy pieczone ziemniaki
- sól
- oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Oczyść warzywa i pokrój je na większe frytki.
2. Krok
Oczyszczony czosnek rozgnieść nożem, cebulę pokroić na większe kawałki i rozbić na wiórki.
3. Krok
Umieść wszystko w misce, skrop oliwą z oliwek, posyp pieprzem i solą tuż przed pieczeniem.
4. Krok
Jeśli mamy taką możliwość, wkładamy na noc do lodówki. (W takim przypadku dodajemy ziemniaki przed pieczeniem).
5. Krok
Umieścić na blasze do pieczenia, doprawić solą i piec przez 45 minut w temperaturze 180C.
6. Krok
Można podawać samodzielnie lub z jajkiem lub tzatziki (przepis na moim profilu).
7. Krok
Niech lekki lunch smakuje dobrze.