REKLAMA

Warzywa z piekarnika

Chrupiące pieczone buraki, marchew, czerwona cebula i ziemniaki

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 3 Burak Dodano do
  • 2 Duże marchewki Dodano do
  • 5 Ziemniak Dodano do
  • 1 Większa czerwona cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnek Dodano do
  • Przyprawy pieczone ziemniaki Dodano do
  • sól Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Oczyść warzywa i pokrój je na większe frytki.

2. Krok

Oczyszczony czosnek rozgnieść nożem, cebulę pokroić na większe kawałki i rozbić na wiórki.

3. Krok

Umieść wszystko w misce, skrop oliwą z oliwek, posyp pieprzem i solą tuż przed pieczeniem.

4. Krok

Jeśli mamy taką możliwość, wkładamy na noc do lodówki. (W takim przypadku dodajemy ziemniaki przed pieczeniem).

5. Krok

Umieścić na blasze do pieczenia, doprawić solą i piec przez 45 minut w temperaturze 180C.

6. Krok

Można podawać samodzielnie lub z jajkiem lub tzatziki (przepis na moim profilu).

7. Krok

Niech lekki lunch smakuje dobrze.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy