REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/p_hE77he_lohN05PAy8-/903d5a6d72cd407450a68bb16807ed.jpeg)
Waniliowe croissanty
Szybkie, proste i bardzo smaczne🥐🤤
REKLAMA
Składniki
porcje
3
- 1 opakowanie ciasto francuskie
- 40 g masło o temperaturze pokojowej
- 1 Pakiet cukier waniliowy
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- jajko
- cukier kryształ
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Masło, ekstrakt i cukier waniliowy mieszamy
2. Krok
Pleść na ciasto francuskie
3. Krok
Kroimy na trójkąty, które zwijamy w kształt croissantów
4. Krok
Przenieśmy na blaszkę, posmaruj jajkiem i posyp cukrem
5. Krok
Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 185'/15min