REKLAMA

Źródło: keko64 from Canva

Uniwersalny krem budyniowy

Wszechstronny krem budyniowy świetnie nadaje się nie tylko do nadziewania ciast lub tortów, ale także do przygotowywania szybkich deserów.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 1 l Mleko Dodano do
  • 8 łyżka stołowa Cukier Dodano do
  • 3 Pakiety Krem waniliowy w proszku Dodano do
  • 100 g Masło Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Umieść mleko w większym rondlu i zacznij je powoli podgrzewać.

2. Krok

Dodaj cukier i szczyptę soli do mleka. Wymieszaj wszystko razem, ale uważaj, aby mleko nie podgrzało się zbyt szybko i często mieszaj, aby cukier nie przypalił się na dnie garnka.

3. Krok

Gdy cukier całkowicie rozpuści się w mleku, dodaj budyń w proszku. Ważne jest, aby dodać proszek do ciepłego, a nie wrzącego mleka.

4. Krok

Gotuj krem budyniowy na małym ogniu, ciągle mieszając, przez około 10 minut.

5. Krok

Gdy śmietana zacznie gęstnieć, dodaj masło i dokładnie wymieszaj. Masło doda kremowi gładkości i bogatego smaku.

6. Krok

Zdejmij gotowy krem z ognia i zamieszaj go jeszcze kilka razy, aby zapobiec tworzeniu się skórki na powierzchni.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy