REKLAMA
Twarogowy deser Nutella w szklance
Prosty szybki deser, który każdy może przygotować.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Narzędzia
- 300 g twaróg drobny
- 200 g serek śmietankowy
- 200 g kwaśna śmietana
- 50 g Tekst
- 40 g cukier puder
- 60 g Dżem truskawkowy
- 5 łyżka stołowa kakao
- ciasteczka dla dzieci
- banan
Gładź
- 1 łyżka stołowa Tekst
- 1 łyżka stołowa mleko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Twaróg, śmietanę i ser typu cream cheese mieszamy razem trzepaczką.
2. Krok
Podzielmy na 2 części. Do jednej dodajemy nutellę, a do drugiej cukier puder.
3. Krok
Na dno kubka kładziemy biszkopty. Nakładamy część jasnego kremu, tak aby nam coś zostało.
4. Krok
Na krem nałożymy banany, biszkopty i dżem wymieszany z kakao. Następnie nałożymy ciemny krem, rozprowadzając go równomiernie. Na niego znów nałożymy banany, biszkopty i dżem z kakao. Na wierzch nałożymy pozostały jasny krem.
5. Krok
Rozpuszczamy nutellę z mlekiem i mieszamy gładką polewę. Wlewamy na wierzch kieliszków i wkładamy do chłodzenia.