REKLAMA

Źródło: Youtube

Tubki z miodem

Smaczne miodowe rurki, które regularnie przygotowujemy na Boże Narodzenie.

REKLAMA

Składniki

porcje
57

Rurki:

  • 250 g Gładka mąka Dodano do
  • 90 g Cukier puder Dodano do
  • 50 g Zmiękczone masło Dodano do
  • 2 Łyżki Mleko Dodano do
  • 2 Łyżki Miód Dodano do
  • 2 kawałek żółtka jaj Dodano do

Krem:

  • 60 g Cukier Dodano do
  • 20 g Cukier waniliowy Dodano do
  • 2 kawałek jajko Dodano do
  • 170 g Zmiękczone masło Dodano do
  • Rum Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Wyrobić ciasto z powyższych składników.

2. Krok

Rozwałkować i pokroić w paski, a te w kwadraty.

3. Krok

Zwinąć kwadraty w metalowe rurki i piec w temperaturze 180°C do uzyskania złotobrązowego koloru.

4. Krok

Po upieczeniu zanurz końce w czekoladzie.

5. Krok

Przygotuj krem z powyższych składników i napełnij rurki za pomocą rękawa cukierniczego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy