REKLAMA
Źródło: Youtube
Tubki z miodem
Smaczne miodowe rurki, które regularnie przygotowujemy na Boże Narodzenie.
REKLAMA
Składniki
porcje
57
Rurki:
- 250 g Gładka mąka
- 90 g Cukier puder
- 50 g Zmiękczone masło
- 2 Łyżki Mleko
- 2 Łyżki Miód
- 2 kawałek żółtka jaj
Krem:
- 60 g Cukier
- 20 g Cukier waniliowy
- 2 kawałek jajko
- 170 g Zmiękczone masło
- Rum
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Wyrobić ciasto z powyższych składników.
2. Krok
Rozwałkować i pokroić w paski, a te w kwadraty.
3. Krok
Zwinąć kwadraty w metalowe rurki i piec w temperaturze 180°C do uzyskania złotobrązowego koloru.
4. Krok
Po upieczeniu zanurz końce w czekoladzie.
5. Krok
Przygotuj krem z powyższych składników i napełnij rurki za pomocą rękawa cukierniczego.