REKLAMA

Źródło: Youtube

Tubki z miodem

Smaczne miodowe rurki, które regularnie przygotowujemy na Boże Narodzenie.

REKLAMA

Składniki

porcje
57

Rurki:

  • 250 g Gładka mąka Dodano do
  • 90 g Cukier puder Dodano do
  • 50 g Zmiękczone masło Dodano do
  • 2 Łyżki Mleko Dodano do
  • 2 Łyżki Miód Dodano do
  • 2 kawałek żółtka jaj Dodano do

Krem:

  • 60 g Cukier Dodano do
  • 20 g Cukier waniliowy Dodano do
  • 2 kawałek jajko Dodano do
  • 170 g Zmiękczone masło Dodano do
  • Rum Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Wyrobić ciasto z powyższych składników.

2. Krok

Rozwałkować i pokroić w paski, a te w kwadraty.

3. Krok

Zwinąć kwadraty w metalowe rurki i piec w temperaturze 180°C do uzyskania złotobrązowego koloru.

4. Krok

Po upieczeniu zanurz końce w czekoladzie.

5. Krok

Przygotuj krem z powyższych składników i napełnij rurki za pomocą rękawa cukierniczego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy