REKLAMA
Truskawkowo - twarogowe ciasto

Truskawkowo - twarogowe ciasto

Bezglutenowe 😍. Lekkie, świeże, natychmiast zjada się je.

REKLAMA

Składniki

porcje
20

Składniki

  • 6 jajek Dodano do
  • Szczypta Sole Dodano do
  • 12 Proszek do pieczenia Dodano do
  • 30 ml wody Dodano do
  • 30 ml Olej Dodano do
  • 30 ml Olej Dodano do
  • 100 g Cukier Dodano do
  • 80 g Naturalna mąka owsiana bezglutenowa Jihlava Dodano do
  • 20 g Tekst Dodano do

Serowy krem ​​z truskawkami

  • 500 g Rozsmarowywany twaróg Dodano do
  • 250 ml bita śmietana Dodano do
  • 100 g Cukier puder Dodano do
  • 250 g truskawki Dodano do
  • Szczypta prawdziwa wanilia Dodano do
  • Opcjonalny stabilizator śmietany Dodano do

Potrzebujemy jeszcze więcej

  • 4 łyżki Truskawkowy dżem do smarowania korpusu łyżki Dodano do
  • 100 g Użyłem mlecznej czekolady callebaut Dodano do
  • 30 g olej kokosowy Dodano do
  • L freeze-dried truskawki Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Rozmiar blachy: 37x29 cm

2. Krok

Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka z szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem na jasną pianę, dodajemy wodę z olejem. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ręcznie mieszamy ubitą pianę z białek. Ciasto rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 180 °. Upieczony, ostudzony biszkopt smarujemy dżemem truskawkowym. Śmietanę do ubijania ubijamy z twarogiem, cukrem i wanilią. Truskawki kroimy (ja pokroiłam na plastry) i dodajemy do kremu. Krem nakładamy na biszkopt. Czekoladę topimy z olejem kokosowym i ostrożnie rozsmarowujemy na krem. Możemy go posypać liofilizowanymi truskawkami.

3. Krok

Chłodzimy truskawki 🍓

4. Krok

Smacznego 😍

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy