Truskawkowo - twarogowe ciasto
Bezglutenowe 😍. Lekkie, świeże, natychmiast zjada się je.
Składniki
Składniki
- 6 jajek
- Szczypta Sole
- 1⁄2 Proszek do pieczenia
- 30 ml wody
- 30 ml Olej
- 30 ml Olej
- 100 g Cukier
- 80 g Naturalna mąka owsiana bezglutenowa Jihlava
- 20 g Tekst
Serowy krem z truskawkami
- 500 g Rozsmarowywany twaróg
- 250 ml bita śmietana
- 100 g Cukier puder
- 250 g truskawki
- Szczypta prawdziwa wanilia
- Opcjonalny stabilizator śmietany
Potrzebujemy jeszcze więcej
- 4 łyżki Truskawkowy dżem do smarowania korpusu łyżki
- 100 g Użyłem mlecznej czekolady callebaut
- 30 g olej kokosowy
- L freeze-dried truskawki
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozmiar blachy: 37x29 cm
Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka z szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem na jasną pianę, dodajemy wodę z olejem. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ręcznie mieszamy ubitą pianę z białek. Ciasto rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 180 °. Upieczony, ostudzony biszkopt smarujemy dżemem truskawkowym. Śmietanę do ubijania ubijamy z twarogiem, cukrem i wanilią. Truskawki kroimy (ja pokroiłam na plastry) i dodajemy do kremu. Krem nakładamy na biszkopt. Czekoladę topimy z olejem kokosowym i ostrożnie rozsmarowujemy na krem. Możemy go posypać liofilizowanymi truskawkami.
Chłodzimy truskawki 🍓
Smacznego 😍