REKLAMA
Tosty francuskie na słono
Tosty francuskie na słono to pyszny pomysł na śniadanie lub obiad. Chrupiące, smażone tosty z dodatkiem szynki i sera to doskonały i sycący posiłek.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 4 plastry chleba tostowego
- 2 jajka
- 4 plastry szynki
- 4 plastry sera (np. edam, gouda)
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
W misce dokładnie wymieszaj jajka, mleko, sól i pieprz.
2. Krok
Każdą kromkę chleba maczaj z obu stron w jajku.
3. Krok
Na patelni rozgrzej olej.
4. Krok
Każdą kromkę smaż na złoty kolor z obu stron.
5. Krok
Na jednej smażonej kromce połóż plaster szynki i sera, a następnie przykryj drugą kromką. Smaż do momentu, gdy ser zacznie się rozpuszczać.
6. Krok
Podawaj gorące, posypane świeżym pieprzem do smaku.