REKLAMA
Źródło: Pixabay
Tosty francuskie na słodko
Tosty francuskie to idealne rozwiązanie na deser albo śniadanie. Są lekkie, słodkie i bardzo sycące.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 8 kromek chleba tostowego
- 4 jajka
- 1 szkło mléka
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki masla
- otarta skórka z jednej pomarańczy
- 1 łyżeczka cynamonu
- dodatkowo syrop klonowy lub miód na podanie
- opcjonalnie: owoce leśne (maliny, borówki truskawki)
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
W głębokim talerzu rozbełtaj jajka, dodaj mleko, cukier puder, cynamon oraz otartą skórkę z pomarańczy, wszystko dokładnie wymieszaj.
2. Krok
Każdą kromkę chleba zanurz w tej mieszance po obu stronach.
3. Krok
Na patelni rozgrzej masło, smaż kromki po około 2 minuty na złoty kolor z każdej strony.
4. Krok
Gotowe tosty podawaj z syropem klonowym lub miodem.