REKLAMA
Źródło: vm2002 from Canva
Tort śmietanowy
Pyszny kremowy tort, doskonały na każdą specjalną okazję. Z delikatną note smaku waniliowego dodatek bita śmietana czyni go niezapomnianym.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Biszkopt
- 6 Sztuka jajka
- 1 szkło cukier
- 1 szkło Mąka
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Krem
- 5 Okulary śmietana 36%
- 1 szkło cukier puder
- 2 lyzeczki Żelatyna
- Truskawka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Przygotować biszkopt: roztrzepać jajka z cukrem do momentu aż masa stanie się puszysta. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
2. Krok
Upiec biszkopt w wcześniej nagrzanym piekarniku i pozostawić do wystygnięcia.
3. Krok
Przygotować krem: wymieszać śmietanę z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i dodać do śmietany, dokładnie mieszając.
4. Krok
Po schłodzeniu pokroić koperek na 2 części.
5. Krok
Posmarować śmietaną i udekorować truskawkami.