REKLAMA

Źródło: vm2002 from Canva

Tort śmietanowy

Pyszny kremowy tort, doskonały na każdą specjalną okazję. Z delikatną note smaku waniliowego dodatek bita śmietana czyni go niezapomnianym.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Biszkopt

  • 6 Sztuka jajka Dodano do
  • 1 szkło cukier Dodano do
  • 1 szkło Mąka Dodano do
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do

Krem

  • 5 Okulary śmietana 36% Dodano do
  • 1 szkło cukier puder Dodano do
  • 2 lyzeczki Żelatyna Dodano do
  • Truskawka Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Przygotować biszkopt: roztrzepać jajka z cukrem do momentu aż masa stanie się puszysta. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.

2. Krok

Upiec biszkopt w wcześniej nagrzanym piekarniku i pozostawić do wystygnięcia.

3. Krok

Przygotować krem: wymieszać śmietanę z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i dodać do śmietany, dokładnie mieszając.

4. Krok

Po schłodzeniu pokroić koperek na 2 części.

5. Krok

Posmarować śmietaną i udekorować truskawkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy