REKLAMA

Tarta z rabarbarem

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Składniki

  • 200 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 100 g cukier puder Dodano do
  • 1 szt wanilia Dodano do
  • 112 szt jajko Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 1 łyżka stołowa bułka tarta Dodano do

Farsz

  • 500 g Rabarbar Dodano do
  • 250 g Truskawka Dodano do
  • 250 g kwaśna śmietana Dodano do
  • 3 szt duże jajka Dodano do
  • 200 g cukier Dodano do
  • 1 szt starta skórka z cytryny Dodano do
  • 2 szt wanilia Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Wyrobimy ciasto z mąki, cukru pudru, wanilii, proszku do pieczenia, jajek i masła, które umieścimy na natłuszczonym blacie. Boki ciasta podnosimy, nakłuwamy je widelcem i posypujemy bułką tartą.

2. Krok

Porzeczki i truskawki czyścimy i kroimy na kostki. Układamy je na cieście.

3. Krok

W misce mieszamy śmietanę kwasną, skórkę cytrynową, cukier, jajka i wanilię.

4. Krok

Wlewamy nadzienie na placek i pieczemy go w nagrzanym piekarniku do 160°C około 55 minut.

5. Krok

Truskawkowy - rabarbarowy placek kroimy dopiero po ostygnięciu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy