REKLAMA

Źródło: ShyMan from Getty Images Signature

Tagliatelle ze szpinakiem

Delikatne, jedwabiste tagliatelle, podane ze świeżym szpinakiem i aromatycznym czosnkiem. Idealne na szybki, ale wyrafinowany posiłek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

tagliatelle

  • 400 g tagliatelle Dodano do

szpinak

  • 300 g świeży szpinak Dodano do

przyprawy

  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj tagliatelle zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Krok

W międzyczasie, na dużej patelni, podsmaż czosnek na odrobinie oliwy.

3. Krok

Dodaj szpinak i smaż, aż zmięknie.

4. Krok

Dodaj ugotowane tagliatelle do szpinaku i czosnku na patelni. Wymieszaj wszystko razem.

5. Krok

Dopraw solą i pieprzem do smaku.

6. Krok

Podawaj gorące. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy