REKLAMA
Źródło: ShyMan from Getty Images Signature
Tagliatelle ze szpinakiem
Delikatne, jedwabiste tagliatelle, podane ze świeżym szpinakiem i aromatycznym czosnkiem. Idealne na szybki, ale wyrafinowany posiłek.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
tagliatelle
- 400 g tagliatelle
szpinak
- 300 g świeży szpinak
przyprawy
- 2 zęby czosnek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotuj tagliatelle zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Krok
W międzyczasie, na dużej patelni, podsmaż czosnek na odrobinie oliwy.
3. Krok
Dodaj szpinak i smaż, aż zmięknie.
4. Krok
Dodaj ugotowane tagliatelle do szpinaku i czosnku na patelni. Wymieszaj wszystko razem.
5. Krok
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
6. Krok
Podawaj gorące. Smacznego!