REKLAMA
Szybki sernik czekoladowy
Proste i szybkie ciasto czekoladowe z sernikiem.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
W drodze
- 3 jajko
- 150 g cukier puder
- 60 ml olej słonecznikowy
- 60 ml mleko
- 150 g mąka samozbrylająca
- 11⁄2 Łyżka kakao
- 11⁄2 Łyżka proszek do pieczenia
- szczypta Sole
Na farsz
- 300 g Miękkiego twarogu
- 150 ml kwaśna śmietana
- 4 łyżka stołowa cukier puder
- 1 cukier waniliowy
Na polewę
- 200 g gotowanie czekolady
- 1 Łyżka olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Zaczynamy od przygotowania ciasta. W dużej misce ubijamy razem jajka i cukier do odpowiedniej piany. Dodajemy olej, mleko i mieszamy.
2. Krok
Do ciasta stopniowo wbijać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Na końcu dodać kakao w proszku i dobrze wymieszać.
3. Krok
Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 25 minut.
4. Krok
Przygotuj nadzienie. W misce ubić twaróg, śmietanę i cukier, zarówno puder, jak i wanilię, używając robota kuchennego.
5. Krok
Na schłodzonej blasze ułożyć warstwowo nadzienie. Na koniec rozpuść czekoladę kuchenną w kąpieli wodnej. Dodać olej.
6. Krok
Cały tort polewamy polewą czekoladową i wkładamy do lodówki do zastygnięcia.