REKLAMA
Szybki bezglutenowy ciasto z truskawkami
To ciasto to świetne rozwiązanie, gdy masz ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie chcesz czegoś zdrowego i bezglutenowego. Truskawki dodadzą mu świeżości i nieodparty smak.
REKLAMA
Składniki
porcje
15
Kosz
- 200 g Bezglutenowa mąka
- 100 g masło
- 80 g cukier
- 1 szt jajko
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
Zawartość
- 300 g truskawki
- 2 łyżka stołowa cukier
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Weźmiemy wszystkie suche składniki na ciasto w misce. Dodajemy masło i jajka, a następnie przetwarzamy je na gładkie ciasto.
2. Krok
Często rozwałkowujemy i wkładamy do natłuszczonej formy. Na ciasto rozkładamy oczyszczone i pokrojone truskawki.
3. Krok
Pieczemy ciasto w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 40 minut.
4. Krok
Gotowy tort pozostawiamy do ostygnięcia, a potem możemy go podać.