REKLAMA

Szybki bezglutenowy ciasto z truskawkami

To ciasto to świetne rozwiązanie, gdy masz ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie chcesz czegoś zdrowego i bezglutenowego. Truskawki dodadzą mu świeżości i nieodparty smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
15

Kosz

  • 200 g Bezglutenowa mąka Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 80 g cukier Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do

Zawartość

  • 300 g truskawki Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Weźmiemy wszystkie suche składniki na ciasto w misce. Dodajemy masło i jajka, a następnie przetwarzamy je na gładkie ciasto.

2. Krok

Często rozwałkowujemy i wkładamy do natłuszczonej formy. Na ciasto rozkładamy oczyszczone i pokrojone truskawki.

3. Krok

Pieczemy ciasto w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 40 minut.

4. Krok

Gotowy tort pozostawiamy do ostygnięcia, a potem możemy go podać.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy