REKLAMA
Szybka zupa z czerwonej soczewicy

Szybka zupa z czerwonej soczewicy

Gęsta i szybka zupa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g soczewica czerwona Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 4 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 Większa marchewka Dodano do
  • 220 g Tarte ziemniaki Dodano do
  • 1300 ml woda Dodano do
  • 15 g płatki owsiane Dodano do
  • 1 łyżka stołowa olej Dodano do
  • Słodka papryka w proszku Dodano do
  • Czterokolorowy mielony pieprz Dodano do
  • Tymianek Dodano do
  • kurkuma mielona Dodano do
  • chili w proszku Dodano do
  • sól Dodano do
  • kruszony kminek Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Zetrzyj ziemniaki i marchew. Na rozgrzanym oleju w garnku podsmaż drobno pokrojoną cebulę.

2. Krok

Następnie dodajemy rozgnieciony czosnek, startą marchew i ziemniaki i smażymy przez chwilę.

3. Krok

Dodajemy przepłukaną soczewicę, wszystkie przyprawy i zalewamy wodą. Przykrywamy garnek i gotujemy przez około 15 minut, gdy soczewica jest ugotowana, zupę miksujemy mikserem ręcznym.

4. Krok

Dodajemy płatki do zupy, pozwalamy jej wrzeć, zdejmujemy z ognia i możemy podać. Smacznego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy