REKLAMA
Szybka zupa z czerwonej soczewicy
Gęsta i szybka zupa.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g soczewica czerwona
- 1 The Onion
- 4 ząbki czosnku
- 1 Większa marchewka
- 220 g Tarte ziemniaki
- 1300 ml woda
- 15 g płatki owsiane
- 1 łyżka stołowa olej
- Słodka papryka w proszku
- Czterokolorowy mielony pieprz
- Tymianek
- kurkuma mielona
- chili w proszku
- sól
- kruszony kminek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Zetrzyj ziemniaki i marchew. Na rozgrzanym oleju w garnku podsmaż drobno pokrojoną cebulę.
2. Krok
Następnie dodajemy rozgnieciony czosnek, startą marchew i ziemniaki i smażymy przez chwilę.
3. Krok
Dodajemy przepłukaną soczewicę, wszystkie przyprawy i zalewamy wodą. Przykrywamy garnek i gotujemy przez około 15 minut, gdy soczewica jest ugotowana, zupę miksujemy mikserem ręcznym.
4. Krok
Dodajemy płatki do zupy, pozwalamy jej wrzeć, zdejmujemy z ognia i możemy podać. Smacznego.