REKLAMA
Sznycle z indyka
Kotlety są miękkie i mają dobry smak.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 3 jajka
- 2 łyżka stołowa Musztarda
- 30 g Skrobia
- 2 łyżka stołowa Sojowy sos
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
- 2 łyżeczka keczup
- 2 łyżka stołowa olej
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka Sól
- 1250 g Pierś indycza
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
2. Krok
Mięso może być różne, kroimy go na plasterki i wkładamy do marynaty, aby były zanurzone. Miskę przykrywamy i odstawiamy do lodówki, może być na 5-7 dni.
3. Krok
Przed smażeniem obtaczamy w bułce tartej.
4. Krok
Aby olej nie spalił się za szybko, pokroimy do niego marchewkę na plasterki 😉.
5. Krok
Dla zdrowszej wersji, możesz usmażyć mięso na kropli oleju bez bułki tartej.