REKLAMA
Sznycle z indyka

Sznycle z indyka

Kotlety są miękkie i mają dobry smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 3 jajka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Musztarda Dodano do
  • 30 g Skrobia Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Sojowy sos Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 2 łyżeczka keczup Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej Dodano do
  • 4 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1250 g Pierś indycza Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.

2. Krok

Mięso może być różne, kroimy go na plasterki i wkładamy do marynaty, aby były zanurzone. Miskę przykrywamy i odstawiamy do lodówki, może być na 5-7 dni.

3. Krok

Przed smażeniem obtaczamy w bułce tartej.

4. Krok

Aby olej nie spalił się za szybko, pokroimy do niego marchewkę na plasterki 😉.

5. Krok

Dla zdrowszej wersji, możesz usmażyć mięso na kropli oleju bez bułki tartej.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy