REKLAMA
Sznycle z indyka

Sznycle z indyka

Kotlety są miękkie i mają dobry smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 3 jajka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Musztarda Dodano do
  • 30 g Skrobia Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Sojowy sos Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 2 łyżeczka keczup Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej Dodano do
  • 4 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1250 g Pierś indycza Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.

2. Krok

Mięso może być różne, kroimy go na plasterki i wkładamy do marynaty, aby były zanurzone. Miskę przykrywamy i odstawiamy do lodówki, może być na 5-7 dni.

3. Krok

Przed smażeniem obtaczamy w bułce tartej.

4. Krok

Aby olej nie spalił się za szybko, pokroimy do niego marchewkę na plasterki 😉.

5. Krok

Dla zdrowszej wersji, możesz usmażyć mięso na kropli oleju bez bułki tartej.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy