REKLAMA
Źródło: Pixabay
Sznycel drobiowy
Sznycel drobiowy to znakomity pomysł na obiad. Mięso jest delikatne, soczyste i aromatyczne. Przepis jest prosty i nie wymaga wiele wysiłku. Sznycel doskonale smakuje z różnego rodzaju surówkami i ziemniakami.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 piersi kurczaka
- 2 jajka
- 1 szkło bułki tartej
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Rozbij piersi kurczaka cienko, a następnie posyp je solą i pieprzem.
2. Krok
Potem panieruj mięso. Kolejno obtaczaj je w mące, jajku i bułce tartej.
3. Krok
Rozgrzej olej na patelni. Gdy będzie gorący, wrzuć na nią sznycle.
4. Krok
Smaż je po 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste.
5. Krok
Wyjmij je z patelni i osusz na ręczniku papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
6. Krok
Sznycle drobiowe są gotowe do podania. Najlepiej smakują z ziemniakami, surówką i ziołowym dipem.