REKLAMA
Źródło: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Szarlotka z serem
Przepis na soczystą szarlotkę z serem i makiem. Ten deser jest niskokaloryczny.
REKLAMA
Składniki
porcje
15
# Narzędzia ## funkcje przestrzeń nazw funkcje { // Zapisz tłumaczenie typ zapisz_tlumaczenie = (_: { tekst: string, }) => any; } // przestrzeń nazw funkcje
- 50 g Mletého maku
- 80 g Mąka owsiana
- 2 kawałek jajko
- 100 g przecier jabłkowy
- 1 łyżeczka Boraksu
- Stewia
- Sok z cytryny
- 100 ml Tekst
Krem:
- 250 g Delikatny twaróg
- 10 g Waniliowy proszek do budyniu
- Stewia
- Sok z cytryny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
W misce mieszamy mak z mąką owsianą, stewią, żółtkami, puree i proszkiem do pieczenia.
2. Krok
Dodajemy wodę i sok cytrynowy.
3. Krok
Ubijemy białka na sztywną pianę, którą wmieszamy do ciasta.
4. Krok
Ciasto wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C około 15 minut.
5. Krok
Twaróg mieszamy z budyniem, stewią i sokiem z cytryny.
6. Krok
Krem nakładamy na upieczone ciasto i pieczemy razem jeszcze 10 minut.