REKLAMA

Źródło: Rimma_Bondarenko from Getty Images

Szarlotka z rabarbarem i twarogiem

Smaczne i proste ciasto, które może przygotować nawet początkujący. Szarlotka z rabarbarem i twarogiem to wspaniały deser.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Kosz

  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 1 szt Proszek do pieczenia Dodano do

Serowy nadzienie

  • 500 g Ser biały Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 1 szt cukier waniliowy Dodano do

Farsz z rabarbaru

  • 500 g rabarbar Dodano do
  • 50 g cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Ciasto: W misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy jajka i masło i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto pozostawiamy w lodówce na co najmniej pół godziny.

2. Krok

Serowy nadzienie: Ser mieszamy z cukrem, jajkami i cukrem waniliowym do gładkości.

3. Krok

Nadzienie z rabarbaru: Rabarbaru czyścimy, kroimy na kawałki i mieszamy z cukrem.

4. Krok

Pieczenie: Formę wykładamy ciastem, nałożyć na to nadzienie serowe i posypać rabarbarem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez około godzinę. Pozwalamy mu ostygnąć, a następnie posypujemy go cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy